Brandevoortse ondernemers hebben de handen ineen geslagen en komen met een nieuw initatief, genaamd "Brandnewoman".


Jet Uijen, een van de initiatiefneemsters van dit project legt uit. We treffen elkaar met enige regelmaat in diverse settings en al pratende zijn we tot dit initiatief gekomen. We vonden allemaal dat we hier wat mee moesten doen, het past ook in ons beleid om maatschappelijk iets te doen met onze kennis en kunde.

Het is te vergelijken met een make-over, maar dat woord vind ik niet zo vriendelijk. De naam die wij er aan willen geven is ‘Brandnewoman’, een verwendag voor het uiterlijke en het innerlijke van de vrouw. Getroffen door de situatie van een jonge vrouw die ik ken was ik van mening, en de anderen ook, dat ik hier iets mee moest doen. Vrouwen die niet aan zichzelf toekomen, door wat voor omstandigheid dan ook, vrouwen die altijd voor een ander klaar staan, vrouwen die in een benarde situatie terecht zijn gekomen en zichzelf (moeten) overslaan. Vrouwen die de laatste tijd iets teveel voor hun kiezen hebben gekregen, tja, er zijn velerlei situaties te bedenken waarbij een vrouw zichzelf op de achtergrond plaatst. Voor die vrouw is het bedoeld. Zij kan in aanmerking komen voor een “Brandnewoman”-dag. De dame in kwestie dient woonachtig te zijn in Mierlo of Brandevoort.Wat houdt de dag in


Zij gaat eerst langs bij Fotostudio Joy in Brandevoort. Bij Ingrid in de studio worden enkele foto’s gemaakt. Vervolgens krijgt ze een schoonheidsbehandeling bij Beaute Blanche. De lunch mag worden gebruikt bij Cafetaria Brandevoort. Daarna volgt een sessie met (loopbaan)coach Marloes Halmans van HALMANS Loopbaanadvies. Want ook het innerlijke moet worden verzorgd. Na de innerlijke verzorging gaan we naar Kapsalon De Veste in Brandevoort, waar de dame in kwestie wordt gekapt en/of gekleurd. De middag wordt vervolgd bij Boutique4MORE. Hier mag zij een nieuwe set kleding uitzoeken, inclusief schoenen welke worden geschonken door Catalini Calzature. Nog even terug naar Fotostudio Joy voor nieuwe foto’s, en om de dag gezellig af te sluiten wordt er gedineerd bij Bistro Ter Plaetse in Brandevoort. Als afscheid tenslotte een vrolijk boeket bloemen, verzorgd door Bloemmarie.
Alles zoals genoemd wordt door de Brandevoortse ondernemers geschonken. Dus kent u iemand in Uw omgeving, buurvrouw, zus, nicht, moeder, oma, woonachtig in Mierlo of Brandevoort, die voldoet aan de eerder genoemde criteria, geef haar dan op. Vermeld de reden waarom u denkt dat zij hiervoor in aanmerking komt. Van de aangever/geefster wordt verwacht dat hij/zij de "Brandnewoman" ’s-ochtends om 10:00 uur brengt en ’s-middags vanaf 16:00 uur weer aanwezig is om de ‘Brandnewoman’ te adviseren bij het uitzoeken van een nieuwe outfit en, omdat alleen dineren niet zo gezellig is, daarna gezamenlijk het diner te gebruiken bij Bistro Ter Plaetse.
Opgeven kan schriftelijk via het volgende e-mailadres: boutique4more@live.nl, of een briefje naar:

Boutique4more
De Plaetse 165
5708 ZK Helmond Brandevoort

De betrokken ondernemers zullen deze dag zal 1x per halfjaar organiseren en alles zal te volgen zijn in Weekblad ’t Contact.

De eerste "Brandnewoman’-dag vindt plaats op vrijdag 1 juni. Opgeven kan tót 15 mei a.s.

Kent u zo iemand, is er iemand in uw nabije omgeving die wel eens extra verwend mag worden? Geef haar dan op voor deze ‘Brandnewoman’-verwendag!